Народното събрание възложи на Министерския съвет да изготви и внесе в парламента

...
Народното събрание възложи на Министерския съвет да изготви и внесе в парламента
Коментари Харесай

НС иска от правителството програма за инвестиции в армията до 2032

Народното събрание възложи на Министерския съвет да изготви и внесе в Народното събрание всеобхватна и финансово обоснована стратегия за вложения в защитата до 2032 година. Тя би трябвало да разпознава всички нужни отбранителни качества, които би трябвало да са факт до 2032.

Също по този начин би трябвало да се известни и плановете в защитата, които ще костват над 100 милиона лв.. Депутатите чакат Министерски съвет до три месеца да уточни всички нужни разноски за придобиването на отбранителна дарба по одобрени стандарти на НАТО, включително - муниции и създаване на прилежаща инфраструктура.

В програмата би трябвало да бъде включена и финансова рамка, която да разреши реализацията на всички заложени планове, само че и да подсигурява безпрепятствения развой за поддръжка на съществуващите качества в границите на посочения интервал. Финансовата рамка би трябвало да обезпечи освен придобиване, само че и поддържане на добитите качества и естествен капиталов развой в Министерството на защитата.

Целта на този план за решение е да даде рамката по какъв начин да се случи неотложното превъоръжаване на Българската войска, изключително във влошаваща се интернационална среда, изясни шефът на комисията по защита Христо Гаджев. Решението не стопира, нито забавя работата по придобиване на нови качества, а задава рамка по какъв начин процесът да бъде резистентен във времето, посочи той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР